joi, 30 noiembrie 2017

Relaţiile bazate pe frică sau trăire

Mă gândesc că atunci când vrem să facem o operaţie de matematică ştim cum se face tocmai pentru că am învăţat cândva sau dacă dorim să conducem o maşină am făcut câteva cursuri înainte. Ce se întâmplă atunci când vrei să te căsătoreşti, eşti condus de instincte, de relaţia părinţilor sau a prietenilor, însă aceasta este şcoala ta. Nici o relaţie nu seamănă cu alta însă învăţăm pe nervii noştri, pe trăirile noastre şi toate acestea se plătesc cu durere adâncă, pe care unii o numesc propia experienţă.

Relaţiile noastre se bazează pe fricile noastre, de cele mai multe ori eşti curajos de frică. Unele dintre ele le recunosc sunt ale noastre, altele sunt inoculate de părinţii noştri. Libertatea în alegeri îţi este limitată de limitările lor. Cum ai putea să asculţi de ceea ce ei simt, când tu nu simţi asta, de aici vin şi greşelile multiple pentru că nu eşti lăsat să experimentezi, nu eşti lăsat să te exprimi şi să discuţi despre ceea ce simţi. În loc să fim preocupaţi de propia noastră fericire, suntem într-o reală competiţie să ne satisfacem orgoliile noastre, iar toate discuţiile au loc în jurul acestor orgolii, fără să realizăm că cea mai lungă cale este de la creier la inimă.

Sentimentele noastre sunt lăsate deoparte şi ne axăm pe cu totul altceva decât să ne axăm pe iubirea noastră. Ai un simţ al datoriei şi de fapt principala ta datorie este să te faci fericit şi să simţi iubirea.
De unde atăta umilinţă şi sacrificiu, oricum nu vei fi apreciat, viaţa este foarte scurtă şi ea merită trăită si să te simţi iubit şi să iubeşti.

Niciun comentariu: