duminică, 28 ianuarie 2018

Galvanoplastia spirituală

Citatele de mai jos vor fi din cartea cu acelasi nume de Omraam Mikhael Aivanhov, el mi-a deschis o fereastră care era inchisă şi prin care priveam, dar nu aveam confirmarea că ceea ce văd este bine.
Există în Univers două principii fundamentale ce se reflectă în toate manifestările naturii şi ale  vieţii, denumite principiul masculin şi feminin. Întreaga creaţie este opera acestor două principii, Tatăl Celest şi Mama Divină, le veţi simţi în fiecare fiinţă nu numai la nivel fizic, ci şi la nivel psihic şi spiritual. Aceste două principii vor fi complete când sunt împreună,ele se caută mereu unul pe celalalt şi Galvanoplastia spirituală este o aplicaţie în viaţa interioară a fiinţei.


Activitatea inimii şi a intelectului pot fi studiate în toate domeniile fizică, matematică, botanică, psihologie...şi constituie un studiu nesfârşit, fiindcă în realitate este vorba de activitatea a două principii masculin şi feminin. 
Voi începe prin a vă aminti în ce constă fenomenul galvanoplastiei.
Se cufundă doi electrozi într-un vas plin cu o soluţie care conţine o sare metalică ce poate fi de aur, argint sau cupru....cu ajutorul unui fir electric şi a unei baterii se realizează un circuit, iar acolo se realizează un curent ionic, astfel încât metalul se depune la catod şi astfel se realizează operaţia de aurire, argintare, etc 
Funcţiile fiecărui element sunt legate de funcţiile spiritului, sufletului,, intelectului şi ale inimii.
Iar în aceste patru funcţii se pot regăsi cele patru operaţii matematice. Da, fiindcă inima aduna, intelectul scade, sufletul înmulţeşte şi spiritul împarte.
Fenomenul galvanoplastiei ne învaţă cum să lucrăm cu forţele vii . În primul rând ne punem în minte nişte gânduri ce reprezintă materii rezistente, curate, aur preţios. În al doilea rând, ne punem în inimă imaginea unei fiinţe excepţionale, a unui ideal înalt de atins. În al treilea rând ne conectăm la sursă, bateria, care îl reprezintă pe Dumnezeu. În fiecare zi vom transporta prin interiorul fiinţei noastre materii subtile şi astfel ne vom dezvolta calităţi aşezate în noi de Creator de la creaţia lumii.
Sub acţiunea lor trăsăturile chipului nostru şi chiar forma trupului se modifică după chipul şi asemănarea Tatălui nostru Ceresc.
Aşa cum spunea şi Isus unde sunt doi sau trei adunaţi în numele meu, adică cel care gândeşte, cel care doreşte şi cel care acţionează. Doi sau trei sunt intelectul, inima, şi voinţa. 
Galvanoplastia ne învaţă că există legi pe care le putem folosi pentru evoluţia noastră.

Niciun comentariu: