joi, 20 octombrie 2016

La inceput a fost cuvantul ...

Asa incepe un capitol din Biblie " la inceput a fost cuvantul si cuvantul era la Dumnezeu ..." , de unde reiese importanta cuvintelor rostite , vibratia pe care ele le transmit catre cei care audiaza . Uneori vad persoane in jurul meu care rostesc, articuleaza , genereaza fraze fara sa spuna nimic , pur si simplu vorbesc .
 Dupa mult timp am inteles pana si eu ca este foarte important ceea ce spunem , dar mai ales modul in care spunem, cu convingere, cu blandete, cu manie, cu iubire.Totul se simte prin aceasta comunicare.
 Cuvintele vin din inima sau din minte sau pur si simplu de pe buze, fara sa fie filtrate de inima si minte.
Sa asculti dincolo de ceea ce se rosteste ,este o capacitate pe care au unii oameni care sunt obisnuiti sa asculte. Tu esti un bun ascultator ? Asculti pana la capat ?
Cuvintele spuse de cineva raman in noi si uneori ne urmaresc , ne aducem frecvent aminte de ele si ne ranesc sau ne vindeca. Un cuvant te poate sageta sau te poate mangaia, poate fi ca un balsam pentru sufletul tau .
Modul in care incepi o conversatie conteaza mult pentru ascultator, unora le place sa le dai  multe amanunte, sa imbraci o idee in multe cuvinte, altora le place scurt si la obiect , deoarece asa functionam noi.
In Psihocibernetica , o carte scrisa de Maxwell Matz , autorul spune ca avem creierul ca un computer, asa cum il programam asa il avem, el poate genera o realitate creata de noi , iar interesul nostru tocmai acum se vede daca folosim forta cuvintelor pentru a crea sau a distruge.
De fapt Creatorul nostru a rostit cuvinte cum ar fi " Sa se faca lumina !", atunci s-a facut Lumina , deci ceea ce ne invata cartea cartilor prin aceasta scurta fraza este ca putem deveni cocreatorii propiei noastre existente.... asa ca de ce sa pierdem energia creatoare in zadar pur si simplu vorbind fara sa spunem ceea ce de fapt simtim .
Va invit sa facem impreuna un mic exercitiu :
Timp de 21 de zile , timpul in care dureaza sa ne schimbam un obicei, asa cum spun specialistii, sa rostim zilnic cate unul din cuvintele de mai jos si sa ne imaginam ce efect pozitiv produce acesta in noi si in altii:
RECUNOSTINTA, IUBIRE, MERIT, ARMONIE,  CONSTIENTIZARE, BENEFICIU, ENERGIE, INCREDERE, COMPASIUNE, PERMIT, ELIBEREZ, ASUMARE, IERTARE, VINDECARE, PRIMESC, BUCURIE, LUMINA, CALAUZA, NOI, ACASA, UNIVERS.


Niciun comentariu: